מתכון: טורט תפוזים בציפוי גנאש שוקולד

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745555.

מרכיבים:

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל / סוכר וניל
  • 1/2 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מ – 2 תפוזים
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 10 גר' א. אפייה
  • 100 גר' שוקולד מריר קצוץ דק
  • לציפוי:
  • 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 מיכל שמנת פרווה להקצפה (120 מ"ל)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית עגולה קוטר 28
  2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, מיץ תפוזים, קליפת תפוזים ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
  3. מוסיפים קמח וא. אפייה וטורפים עד שמתקלת בלילה אחידה
  4. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בתערובת
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40 ד' או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  7. לציפוי:
  8. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד עם השמנת, עד שהתערובת אחידה.
  9. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה. מקשטים בקליפות תפוז ומגישים.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.