מתכון חורפי: מרק תירס קולרבי ואטריות דקיקות
מערכת אור חיה לייב -
ט״ז במרחשון תשע״ז
זמן הכנה: 7 דקות
זמן בישול/אפיה: חצי שעה
דרגת קושי: נמוכה
מתאים ל – 8 מנות
באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת "ריח ניחוח" – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.
מרכיבים:
-
2 יחידות קולרבי
-
1 בצל
-
2 יחידות תפוח אדמה
-
1 קופסת תירס משימורים
-
1 כף שמן
-
80-100 גר' אטריות דקיקות
-
תיבול:
-
מלח, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף, מעט כורכום
הוראות הכנה:
-
קולפים את התפו"א, קולרבי והבצל וחותכים לקוביות בגודל בינוני.
-
בסיר למרק, מקפיצים את הירקות עם השמן כדקה.
-
מוסיפים את התירס ומערבבים.
-
מוסיפים 3 ליטר מים, מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים כ- 20 דק' עד להתרככות הירקות.
-
מסירים מהאש.
-
בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את הירקות שבמרק, לקבלת מרק סמיך וחלק.
-
מוסיפים את האטריות הדקיקות ומערבבים.
-
מכסים את הסיר לעוד כ-10 דק' לפחות (על מנת שהאטריות יתבשלו מאדי הבישול)
-
ניתן להוסיף בהגשה, עשבי תיבול טריים מכל סוג שהוא.
-
לבריאות וחורף בריא!
אולי יעניין אותך גם...
מערכת אור חיה לייב
י׳ במרחשון תשע״ח