באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.
מתכון: סלט בטטות עלי בייבי ופטריות ברוטב סילאן
מרכיבים:
- 2 יח' בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן
- 1 חב' עלי בייבי
- 1 סלסלה פטריות טריות פרוסות
- 50 גר' אגוזי מלך קלויים
- 1 בצל סגול פרוס לטבעות
- 1 כף גדושה שומשום
- לרוטב:
- 3 כפות סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית חרדל
- 1/2 כוס מים
- 2 שיני שום כתוש
- מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 200 מעלות
- מערבבים מעט את קוביות הבטטה עם השמן ומשטחים באופן אחיד בתבנית מרופדת.
- אופים כ 15 דק' עד להשחמה קלה.
- מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן מעט.
- בקערת הגשה מניחים את הפטריות, בצל סגול , אגוזי מלך, ושומשום.
- מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים בעדינות את כל המרכיבים.
- לרוטב:
- מכניסים את כל מרכיבי הרוטב בכלי,
- בעזרת מקל בלנדר טוחנים למטבל במרקם אחיד.
- יוצקים מהרוטב על הסלט, סמוך להגשה.