מתכון: סלט בטטות עלי בייבי ופטריות ברוטב סילאן

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.

מרכיבים:

  • 2 יח' בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן
  • 1 חב' עלי בייבי
  • 1 סלסלה פטריות טריות פרוסות
  • 50 גר' אגוזי מלך קלויים
  • 1 בצל סגול פרוס לטבעות
  • 1 כף גדושה שומשום
  • לרוטב:
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כפית חרדל
  • 1/2 כוס מים
  • 2 שיני שום כתוש
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות
  2. מערבבים מעט את קוביות הבטטה עם השמן ומשטחים באופן אחיד בתבנית מרופדת.
  3. אופים כ 15 דק' עד להשחמה קלה.
  4. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן מעט.
  5. בקערת הגשה מניחים את הפטריות, בצל סגול , אגוזי מלך, ושומשום.
  6. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים בעדינות את כל המרכיבים.
  7. לרוטב:
  8. מכניסים את כל מרכיבי הרוטב בכלי,
  9. בעזרת מקל בלנדר טוחנים למטבל במרקם אחיד.
  10. יוצקים מהרוטב על הסלט, סמוך להגשה.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.