מתכון פסחי: "צלוחית" פרגית במילוי ירקות

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת "ריח ניחוח" – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים

050-8735745.


מתאים ל 8- 10 מנות.

מרכיבים:

  • 8 יח' נתחי פרגית שטוחים / 800 גר' שניצל עוף פרוס דק
  • 8-10 תבניות אישיות חד פעמיות
  • למילוי:
  • 2 יח' קישוא קלוף מגורד
  • 1 יח' בטטה קלופה מגורדת
  • 1 יח' בצל מגורד
  • 2 יח' גזר מגורדים
  • 2 יח' תפו"א מגורד
  • חופן פטרוזיליה ובצל ירוק
  • 2 ביצה
  • 2 כפות שמן אגוזים (אפשר גם ללא שמן, במחבת טפלון)
  • מלח

הוראות הכנה:

  1. בתבנית אישית מרופדת בנייר אפייה, מרפדים את נתחי הפרגית/ השניצל , עד לפי התבנית, בצורה מהודקת היטב לדפנות, מניחים בצד.
  2. מכינים את המילוי:
  3. במחבת מקפיצים כ – 3 דק' בלבד את הירקות המגורדים, מסירים מהאש ומסננים מנוזלים שנשארו.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה, בצל ירוק, ביצה ומלח ומערבבים.
  5. ממלאים כל פרגית במילוי הירקות עד לפי התבנית, משטחים מעט
  6. ואופים ב180 מעלות כ 20 ד', מכוסה חלקית (ניתן לכסות ע"י תבנית נוספת ריקה שמכניסים לתנור במסילה עליונה יותר, כך מקבלים כיסוי חלקי ולא מלא של המאפה).
  7. מוציאים מהתנור, מצננים מעט בטמפ' החדר, ומחלצים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
  8. לרוטב, ניתן להניח בתחתית צלחת ההגשה, כף דבש מהול במעט מים.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.