מתכון: צלוחיות קדאיף במילוי סלט טונה פיקנטי

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


מתאים ל6 מנות

אטריות הקדאיף מתאימות למאפים מלוחים ומתוקים, כיון שטעמם נייטרלי,

ניתן להשיג במרכולים או בחנויות המתחמות באפייה. הקדאיף מאוחסן בתאי ההקפאה.

 

מרכיבים:

  • לצלוחיות הקדאיף:
  • 100 גר' אטריות קדאיף
  • 30 גר' מרגרינה מומסת
  • 1/4 כפית א. שום
  • 1/4 כפית מלח
  • 6 תבניות מאפינס אישיות
  • לסלט טונה:
  • 1/2 ק"ג טונה משימורים, מסונן מהשמן
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל חריף קטן, פרוס לטבעות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות טבעות זיתים שחורים
  • 1 כפית כוסברה טרייה קצוצה
  • מעט מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. אופן הכנת בסיס הקדאיף:
  2. מפשירים את אטריות הקדאיף לפי הוראות היצרן.
  3. מפרישים 100 גר' מהאריזה, מעבירים לקערה ומוסיפים את המרגרינה המומסת והתבלינים.
  4. "מעסים" את הקדאיף עם המרגרינה והתבלינים עד שכל השומן ייספג היטב באטריות.
  5. מחלקים את בצק הקדאיף ל – 6 כדורים.
  6. מרפדים את כדור הבצק בתחתית ובשולי התבנית, ליצירת "צלוחית" אישית.
  7. מכינים כך את כל הכדורים. מניחים את התבניות האישיות בתבנית אחת גדולה ואופים בתנור שחומם מראש 10 דקות , 180 מעלות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט בטמפ' החדר.
  8. חולצים את בסיס הקדאיף מתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
  9. סלט טונה:
  10. מטגנים בסיר את הבצל והפלפל אדום על גבי להבה נמוכה עד בינונית, כשלש דקות.
  11. מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.
  12. מסירים מהאש, טועמים ומתקנים תיבול. מקררים מעט.
  13. יוצרים מהסלט טונה המבושל כדורים בעזרת כף גלידה ומניחים על בסיס הקדאיף.
  14. מגישים בלווי סלט כרוב קצוץ מתובל ופלחי לימון.
  15. ניתן להוסיף מעט מים במהלך הבישול, במידה ותבשיל הטונה ללא נוזלים כלל.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.