מתכון חורפי: מרק מינסטרונה

מרק עשיר וסמיך, עם ניחוח איטלקי. מורכב משעועית מש, אטריות רחבות וירקות.


באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.

מרכיבים:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שום כתוש
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס שעועית מש מושרית במים
  • 3 יח' גזר קלוף ופרוס לעיגולים
  • 3 יח' תפו"א קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 3 ליטר מים חמים
  • תיבול:
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • כפית סומאק
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • לסוף הבישול:
  • 3/4 כוס אטריות רחבות

הוראות הכנה:

  1. בסיר עמוק מטגנים על גבי להבה בינונית עד נמוכה את הבצל כשתי דקות,
  2. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים רק עוד דקה. מוסיפים את השעועית מש, הירקות, ו – 3 ליטר מים חמים.
  3. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים שוב ללהבה נמוכה - בינונית ומבשלים כשעה בסיר מכוסה
  4. טועמים תיבול ומתקנים אם יש צורך. בסוף הבישול מוסיפים את האטריות, מערבבים ומכסים מיד לחמש עשרה דקות. מגישים חם.
  5. לבריאות וחורף בריא!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.