מתכון לשבת: פשטידת עוף ותפוחי אדמה

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


מתאים לתבנית עגולה קוטר 26 ס”מ או 6 תבניות אישיות

מרכיבים:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 3 שיני שום כתוש
  • 4 כפות קמח
  • 5 ביצים גדולות טרופות
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 כוסות חזה עוף מבושל (מתובל), מפורק וקצוץ דק
  • 5 כפות פירורי לחם מוזהב / שומשום

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את התפודים בקליפתם במים, מסננים, קולפים ומועכים אותם בעודם חמים.
  2. מחממים במחבת את 4 כפות השמן ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
  3. מוסיפים למחית התפודים את הבצל והשום המטוגנים. מוסיפים את שאר רכיבי הפשטידה, פרט לפירורי לחם, ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
  4. משמנים את התבנית, יוצקים את העיסה, זורים מעל פירורי לחם בשכבה אחידה, או שומשום, ואופים 40 דק' בתנור לחומם ל – 180 מעלות, עד שהפשטידה משחימה קלות.
  5. אם אופים בתבניות אישיות , די באפייה במשך כ- 30 דק'.

1 תגובה

  • מיכי -

    בקושי עוף הרבה תפוח אדמה.. זה יותר םשטידת תפוחי אדמה בשרית.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.