8-10 מנות
מתכון: קינוח מוס שוקולד בפלחי תפוז
מרכיבים:
- לבסיס התפוז:
- 5 יח' תפוז
- 2 כוסות מים
- 1/2 כוס סוכר
- להכנת המוס:
- 250 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
- 3 כפות סוכר
- 200 גר' שוקולד מריר מומס
- 1/2 כוס מיץ סחוט מתפוזים
הוראות הכנה:
- לבסיס התפוז:
- חוצים את התפוזים, על קליפתם, לשניים. סוחטים את חצאי התפוז מהמיץ שלהם. שומרים את מיץ התפוזים הטבעי בכלי, ואת הקליפות בנפרד.
- לסיר קטן יוצקים את המים, מוסיפים את הסוכר, ומביאים לרתיחה. כאשר המים רותחים, מכניסים את קליפות התפוז וממשיכים לבשל עד לריכוך קל של הקליפות כ- 10 עד 15 דקות.
- מוציאים את הקליפות מהסיר ומעבירים למסננת להסרת הנוזלים ולהצטננות בטמפרטורת החדר, כעשרים דקות.
- להכנת המוס:
- לקערת המערבל, מכניסים את השמנת והסוכר. מקציפים כשתי דקות עד לקבלת קצפת יציבה.
- בתנועות עטיפה מוסיפים את השוקולד המומס ומיץ התפוזים, ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את חצאי התפוז. מעבירים להקפאה לשלש שעות.
- מוציאים מהמקפיא וחורצים בעזרת סכין, 3 חריצים לכוון פנים התפוז, אך לא עד הסוף.
- מקשטים באגוזי מלך קצוצים ובעלי נענע. מגישים.
- הערה: ניתן לחתוך את קצוות קליפת התפוז, ע"מ שהקינוח יעמוד יציב על צלחת הגשה.