מתכון: קינוח מוס שוקולד בפלחי תפוז

8-10 מנות

מרכיבים:

  • לבסיס התפוז:
  • 5 יח' תפוז
  • 2 כוסות מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • להכנת המוס:
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
  • 3 כפות סוכר
  • 200 גר' שוקולד מריר מומס
  • 1/2 כוס מיץ סחוט מתפוזים

הוראות הכנה:

  1. לבסיס התפוז:
  2. חוצים את התפוזים, על קליפתם, לשניים. סוחטים את חצאי התפוז מהמיץ שלהם. שומרים את מיץ התפוזים הטבעי בכלי, ואת הקליפות בנפרד.
  3. לסיר קטן יוצקים את המים, מוסיפים את הסוכר, ומביאים לרתיחה. כאשר המים רותחים, מכניסים את קליפות התפוז וממשיכים לבשל עד לריכוך קל של הקליפות כ- 10 עד 15 דקות.
  4. מוציאים את הקליפות מהסיר ומעבירים למסננת להסרת הנוזלים ולהצטננות בטמפרטורת החדר, כעשרים דקות.
  5. להכנת המוס:
  6. לקערת המערבל, מכניסים את השמנת והסוכר. מקציפים כשתי דקות עד לקבלת קצפת יציבה.
  7. בתנועות עטיפה מוסיפים את השוקולד המומס ומיץ התפוזים, ומערבבים בעדינות.
  8. מעבירים את המוס לשק זילוף וממלאים את חצאי התפוז. מעבירים להקפאה לשלש שעות.
  9. מוציאים מהמקפיא וחורצים בעזרת סכין, 3 חריצים לכוון פנים התפוז, אך לא עד הסוף.
  10. מקשטים באגוזי מלך קצוצים ובעלי נענע. מגישים.
  11. הערה: ניתן לחתוך את קצוות קליפת התפוז, ע"מ שהקינוח יעמוד יציב על צלחת הגשה.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.