פעמים רבות הפחד מונע מאיתנו להיות מי שאנחנו באמת, להשמיע את דעתנו הכנה ולהביא את עצמנו בתוקף ובגאון. כתוצאה מכך נמנעת ההתקדמות, הגאולה וההצלחה הפרטית שלנו.
אז איך מתגברים על הפחד הזה? מה עושים איתו?
פרשת השבוע פותחת במילים: ״ויגש אליו יהודה”.
יהודה ניגש ליוסף, שליט מצרים, ה-משנה למלך, כדי לשחרר את אחיו בנימין. אבל הוא לא סתם ניגש, הוא שואג בקול רם שהגיע עד למרחק 400 פרסה. זו הייתה שאגה גדולה כל כך, שהמדרש אומר שהגיעה עד ארץ כנען וששיני גיבוריו של יוסף נשרו מעוצמתה.
אבל רגע, מאיפה מגיעה העוצמה הזאת? והאם יש סתירה בינה לבין תכונות אחרות של מנהיגות?
יהודה פועל מתוך כוח וחוסן פנימיים מול חוקי הטבע. הוא לא יודע שהמשנה למלך הוא יוסף אחיו, אך הוא לא מתיירא מהמלכות, אלא פועל באופן של ״גאון יעקב״. יהודה פועל בצורה עוצמתית בשם שליחותו, לפי רצון ה’.
וחשוב לשים לב – התוקף המיוחד של יהודה הגיע בזכות הביטול שלו מול הבורא, וזהו אותו תוקף שיתבצע בשלמותו בזמן הגאולה.
וכידוע, היכולת הזאת לשלב תקיפות לצד רכות, לנהוג ברגישות אך גם בנחישות בדור הזה, היא תכונה שנדרשת לה תבונה נשית, בזכותן נגאלנו ובזכותן נגאל!
גם עכשיו, בדור שלנו שהוא הדור האחרון לגלות והדור ראשון לגאולה, אפשר לנהוג בתוקף וברכות גם יחד, ולשאת את ההפכים. למרות מציאות הגלות ומגבלות הטבע, אפשר לבחור להתנהג בתוקף התורה בכל מהלך החיים. לא רק בזמן תפילה ולימוד תורה, אלא בכל רגע בחיים: אכילה, שתייה, פרנסה, חיי משפחה וכל השאר.
ידוע המשפט: ״בג’ונגל תהיי לביאה, כי אם תהיי כבשה האריות יטרפו אותך״. או במילים פשוטות וישירות – הילחמי בתוקף ובגאון על הזכויות שלך, כדי להישאר בחיים, תרתי משמע. אך עשי זאת ברכות וברגישות, מתוך ידיעת המקום שלך, מכוח השליחות ולפי רצון ה’.
למה לדעתך זקוקה מנהיגות נשית?
ועל אילו עקרונות בחייך תתעקשי לעמוד בתוקף?
שבת שלום
מירי שניאורסון
מאמנת ויועצת עסקית ואישית, מרצה ומנחה לנשים ונערות.
054-9292901