סלט חצילים – מתאים ל – 1 ק”ג סל
סלט חצילים פיקנטי
מרכיבים:
- 4 חצילים שטופים חתוכים לקוביות גסות
- 4 כפות שמן
- 2 עגבניות
- 2 מלפפונים חמוצים
- 1 בצל סגול
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- קורט פלפל שחור
- 1/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 1/4 כפית כמון
- 2 שיני שום כתוש
- 3 כפות חומץ
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מסדרים את קוביות החצילים בצורה אחידה
- יוצקים את השמן על החצילים ומערבבים.
- אופים ב – 220 מעלות כ- 20 דקות עד להזהבה מלאה.מעבירים לקערה ומניחים מעט לצטנן.
- חותכים את העגבניות, מלפפון חמוץ, בצל סגול לקוביות, ומוסיפים לקערת החצילים.
- בקערה קטנה נפרדת מערבבים את התבלינים, שום וחומץ בעדינות, מוסיפים לקערת החצילים.
- מערבבים שוב, טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים לקופסא אטומה . הסלט נשמר בקירור כחמישה ימים.
- לבריאות!