כדורי בשר מטוגנים בציפוי תפו”א פריך

מרכיבים:

  • לכדורי הבשר:
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כפית קינמון
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • חצי כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כוס קמח מצה
  • חצי כפית סודה לשתיה
  • מלח ופלפל - לפי הטעם
  • לציפוי:
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס קמח מצה
  • חצי כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל - לפי הטעם
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את תפו"א בקליפתם במי מלח כחצי שעה או עד לריכוך מלא.
  2. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה. מוסיפים למחית הפירה, ביצה, קמח מצה והתבלינים.
  3. משהים כעשרים דקות לספיגת טעמים.
  4. בינתיים, מאדים את הבצל והשום הקצוץ בשמן זית עד להזהבה קלה
  5. מניחים בקערה את הבצל המטוגן ושאר המרכיבים של הכדורי בשר, מערבבים לתערובת אחידה.
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  7. יוצרים כדורים קטנים מתערובת הבשר, מניחים על משטח אפייה משומן מעט ואופים 5 דקות. מצננים קמעה.
  8. עוטפים כל כדור בשר במחית התפו"א שהכנו.
  9. מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את כדורי הבשר עד להזהבה .
  10. לבריאות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.