לקראת פורים: פטיפור סירה במילוי גנאש שוקולד ופיצוחים

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-87357455555.

מתאים ל כ 30 יח’

 

מרכיבים:

  • לבצק פריך:
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 200 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 גר' קמח מנופה
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים
  • לגנאש שוקולד:
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 125 מ"ל (1 מיכל) שמנת להקצפה
  • 1 כף ליקר שקדים
  • לפיצוחים:
  • 30 גר' אגוזי לוז לא קלוי
  • 30 גר' אגוזי מלך לא קלוי
  • 30 גר' אגוזי קשיו לא קלוי

הוראות הכנה:

  1. לבצק פריך:
  2. בקערת מיקסר עם זרוע K, מעבדים תחילה את הא.סוכר, מרגרינה וקמח רק עד לקבלת לפירורי בצק.
  3. מוסיפים את הביצה והמים לקבלת בצק אחיד וגמיש. מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות הבצק. ניתן להכין את הבצק באותה דרך גם בלישה ידנית
  4. מחלקים את הבצק לשלשה כדורים
  5. על משטח מקומח מרדדים את כדורי הבצק. בעזרת חותכן יוצרים עיגולים קטנים בקוטר 4-5 ס"מ.
  6. מרפדים תבנית אפייה מסיליקון, בעלת צורת סירות, בעיגולי הבצק שהכנו, מסירים שוליים, מחוררים בעדינות בעזרת מזלג, בתחתיות הבצק שבתבנית ומקפיאים לחמש דקות.
  7. מחממים תנור ל180 מעלות
  8. מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים כחמש עשרה דקות רק עד להזהבה קלה.
  9. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. מחלצים את העוגיות האפויות בצורת סירה מהתבנית.
  10. לגנאש שוקולד:
  11. בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים את השוקולד תוך ערבוב, מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבב עד לקבלת קרם אחיד
  12. מוסיפים את הליקר ומערבבים עוד דקה. מסירים מהאש. מצננים מעט בטמפרטורת החדר
  13. יוצקים מעט מהגנאש בתחתית כל עוגייה.
  14. לפיצוחים:
  15. מניחים את כל הפיצוחים במחבת טפלון וקולים כשתי דקות עד להזהבה קלה. מסירים מהאש.
  16. מניחים בצורה מסודרת על הגנאש כאשר הוא רך ועדיין לא התקשה, אגוז לוז , אגוז קשיו ואגוז מלך.
  17. ל"סיבי" הקרמל:
  18. שמים במחבת, על להבה בינונית, 1 כוס סוכר וממיסים בהדרגה, מערבבים רק בתחילת תהליך ההמסה, מנמיכים את להבת האש לנמוכה ומכבים רק כאשר הקרמל נהיה זהוב לחלוטין.
  19. מסירים מהאש.
  20. מוסיפים 2 כפות שמן ו 1 כף מים לאחר שהסרנו מהאש. מערבבים. קבלנו כעין קרמל קשה יותר.
  21. משטחים נייר אפיה על משטח עבודה, ובעזרת כפית "מציירים" צורות חופשיות על הנייר.
  22. ממתינים כחמש דקות עד להתקשות הקרמל. מקשטים את הפטיפור בסיבי הקרמל שקבלנו.
  23. פורים שמח!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.