מתכון חגיגי: רולדה עגל ברוטב ירקות שורש

מתאים ל – 6-8 מנות

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.

מרכיבים:

  • 1 ק"ג רולדה עגל (עם רשת)
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל קצוץ לקוביות
  • 1 יח' שורש סלרי קלוף
  • 3 יח' עלי סלרי שטופים
  • 1/2 יח' שורש פטרוזיליה
  • 1 כף רסק עגבניות
  • תיבול:
  • כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, 1/2 כפית כורכום, 1 כפית מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. מחממים בסיר את השמן
  2. מוסיפים את נתח העגל ומטגנים מכל הכוונים עד לשינוי צבע הבשר.
  3. מוציאים את הבשר מהסיר ומוסיפים לאותו הסיר את הבצל
  4. מטגנים כחמש דקות עד לריכוך והזהבה עדינה של הבצל
  5. מחזירים את נתח העגל לסיר, מוסיפים מים עד לחצי מגובה הבשר
  6. מוסיפים את שאר הירקות שורש עם התבלינים והרסק עגבניות.
  7. מבשלים מכוסה על להבה בינוני עד נמוך כשעה
  8. בסיום הבישול, מוציאים את העגל מהסיר בעזרת מקל בלנדר טוחנים את המים והירקות המבושלים שנשארו בסיר, כדי לקבל מרקם אחיד וסמיך של רוטב.
  9. נחזור לעגל: מסירים את הרשת מגוש העגל, ופורסים על משטח עבודה פרוסות דקות.
  10. מחזירים בעדינות את רולדות העגל לסיר הבישול עם הרוטב וממשיכים לבשל עוד עשר דקות,
  11. יוצקים מהרוטב על כל הפרוסות, ומגישים.
  12. ניתן להגיש בלווי אורז צהוב וירקות מוחמצים.
  13. לבריאות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.