מתכון: כיסנים במלית תפוחים

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


כ-25 יחידות

מרכיבים:

  • 5 כוסות קמח מנופה
  • 200 גר' חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב פושר
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 40 גר' שמרי "שמרית" / 15 גר' שמרים יבשים
  • למלית:
  • 4 תפוחים מסוג "גרנד" קלופים, חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3 כפות פתיתי קוקוס
  • 3 כפות קוואקר
  • 2 כפות חמאה
  • להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  1. להכנת הבצק:
  2. שמים בקערת המערבל עם וו לישה את כל המרכיבים ומעבדים במהירות נמוכה 5 דקות.
  3. מגבירים את מהירות המערבל ולשים 5 דקות נוספות.
  4. להכנת המלית:
  5. בסיר קטן, על גבי להבה בינונית ממיסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים, המים, קינמון והסוכר ומבשלים כ5 דקות עד להתרככות מעט של התפוחים.
  6. מוסיפים את קוקוס והקווקר ומבשלים עוד 2-3 דקות. מסירים מהאש.
  7. להכנת הכיסנים:
  8. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  9. מחלקים את הבצק ל- 25 כדורים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל כדור לעלה בקוטר כ- 10 ס"מ.
  10. במרכז כל עלה מניחים כף מהמלית, מקפלים לשניים וסוגרים את קצוות הכיסונים על ידי צביטת שולי הבצק. מניחים בתבנית.
  11. מברישים את הכיסונים בביצה הטרופה . זורים את הסוכר מעל הכיסונים ואופים כ- 30 דק' עד להזהבה נאה.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.