מתכון: מקלות גבינה צהובה בטרייפל אבוקדו

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.

 

מרכיבים:

  • למקלות גבינה צהובה: (מתאים ל-30 מקלות )
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2/3 כוס שומשום, קצח או קימל
  • 1/4 1 כוס מים רותחים
  • 50 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • 100 גר' חמאה מומסת
  • לטרייפל אבוקדו: (מתאים ל-6 מנות)
  • לשכבת הבסיס:
  • 1 חב' עלי תרד קפוא [לחילופין, אריזת עלי סלק טרי]
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 שיני שום כתוש
  • מלח, פלפל
  • לשכבת האבוקדו:
  • 2 יח' אבוקדו
  • 2 כפיות מיונז
  • מיץ סחוט מחצי לימון
  • מלח, פלפל
  • לשכבת "מוס" הגבינה:
  • 250 גר' גבינה לבנה
  • 1 יח' שמנת חמוצה
  • 1 שן שום קצוצה
  • מלח

הוראות הכנה:

  1. למקלות גבינה צהובה:
  2. מחממים תנור ל 160 מעלות
  3. מערבבים את החומרים ביד או במערבל, עד לקבלת בצק רך וגמיש
  4. על משטח עבודה יוצרים מקלות דקים מפיסות בצק קטנות
  5. אופים כ 30- 40 דקות, עד שהמקלות זהובים ופריכים.
  6. לטרייפל אבוקדו:
  7. בסיס:
  8. חולטים במים רותחים את העלי תרד או עלי סלק כ 10 דק'
  9. מסננים מהמים וקוצצים דק.
  10. מוסיפים את שאר המרכיבים
  11. מערבבים (ניתן גם במקל בלנדר) למחית חלקה, מניחים בתחתית הכוס.
  12. לשכבת האבוקדו:
  13. קולפים ומרסקים בעזרת מזלג את האבוקדו,
  14. מוסיפים את המיונז, לימון ותבלינים ומערבבים גם כן למחית חלקה
  15. מוסיפים לשכבת התרד.
  16. למוס הגבינה:
  17. מערבבים יחד את השמנת, שום עם הגבינה והמלח, לממרח חלק
  18. ומסיימים בשכבה זו בגביע הטרייפל.
  19. נועצים 2 או 3 מקלות גבינה אפויות על השכבה העליונה
  20. מקשטים, מקררים ומגישים.
  21. לבריאות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.