מתכון: סיגרי גבינה ושוקולד צ’יפס מתוקים ברוטב שוקולד

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.



מתאים ל – 12 יחידות

מרכיבים:

  • 12 יח' עלים לסיגר מופשרים
  • 1 ביצה טרופה
  • למלית:
  • 250 גר' גבינה לבנה
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 1 כפית סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה טרופה
  • 3 כפות שוקולד צ'יפס
  • 1 כפית ליקר בננה / תמצית בננה איכותית
  • לרוטב שוקולד:
  • 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 1 כף א. קפה נמס
  • 3 כפות סילאן / דבש
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה טרופה

הוראות הכנה:

  1. בקערה מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית,
  2. על משטח עבודה פורשים עלה סיגר (מומלץ המרובעים), ממלאים לאורך קצה העלה כף מקרם הגבינה, מקפלים את שולי העלה כלפי פנים, ומגלגלים עד ליצירת סיגר (כדוגמת קיפול בלינצ'ס).
  3. מברישים בקצה העלה מעט מהביצה הטרופה ע"מ שהסיגר לא יפתח במהלך האפייה.
  4. מכינים כך את יתר העלים, מניחים את הסיגרים בתבנית אפייה , כאשר שולי הסיגר כלפי מטה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, ל- 3 – 5 דק' בלבד. יש לשים לב, הסיגר משחים במהירות. מוציאים מהתנור.
  6. להכנת הרוטב:
  7. בסיר קטן, על גבי להבה נמוכה, מבשלים תוך כדי ערבוב את כל מרכיבי הרוטב, פרט לביצה הטרופה. מסירים מהאש . יוצקים את הביצה הטרופה לרוטב המוכן ובוחשים במהירות.
  8. מתקבל רוטב סמיך מעט. הסמיכות תלויה בכמות המים שברוטב.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.