מתכון מיוחד: פוקצ’ה עם מלית בשר

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


 

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 30 גר' שמרי "שמרית"
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • קורט סוכר
  • 1 כוס מים פושרים
  • לרוטב העגבניות:
  • 6 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 5 כפות מים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
  • מלח, פלפל שחור
  • למלית הבשר טחון:
  • 1 בצל קצוץ
  • 300 גר' בשר טחון
  • מלח, פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • לציפוי הירקות:
  • 2 יח' חצילים פרוסים ומטוגנים
  • 5 כפות זיתים ירוקים פרוסים
  • 1 בצל סגול פרוס דק ומטוגן קלות

הוראות הכנה:

  1. להכנת הבצק:
  2. שמים בקערה את הקמח, שמרים, שמן זית, מלח וסוכר
  3. מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך לישה, לקבלת בצק חלק וגמיש
  4. משמנים את הבצק במעט שמן, מכסים במגבת, ומניחים לתפוח במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.
  5. חובטים בבצק כי לשטחו, לשים שנית, ומניחים במקום חמים לתפיחה שנייה.
  6. לשים את הבצק פעם שלישית ומחלקים ל – 10 כדורים. מכסים במגבת ומשהים 15 דקות.
  7. לרוטב העגבניות:
  8. מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה עד לקבלת מרקם חלק, טועמים ומתקנים תיבול.
  9. למלית הבשר טחון:
  10. מחממים במחבת כבדה את השמן, ומטגנים את הבצל עד שיתרכך מעט.
  11. מוסיפים את הבשר טחון ומפוררים בעזרת מזלג את הבשר עד לקבלת פירורי בשר.
  12. ממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב עד שהבשר ישנה את צבעו לחום, מסירים מהאש, מסננים מהנוזלים שהצטברו במחבת ומתבלים.
  13. להרכבת המאפה:
  14. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות, מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  15. על משטח מקומח, מרדדים כל כדור בצק לעלה מלבני, שוטחים את העלים המוכנים בתבנית.
  16. שמים על כל עלה בצק 2 כפות מרוטב העגבניות ומורחים בשכבה אחידה על פני כל העלה
  17. מפזרים 2 כפות מתערובת הבשר טחון על גבי כל עלה בצק,
  18. מצפים בטבעות הזיתים, חצילים, פטריות טריות וכו' על גבי בצק הפוקצ'ה
  19. אופים כ- 12 עד 15 דקות, עד ששולי הבצק יזהיבו. מגישים חם

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.