מתכון: סברינה בסירופ עם קצפת ודובדבנים

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.



מתאים ל 16-18 סברינות.
סברינה זו עוגת שמרים אישית ספוגה בסירופ מתוק. העוגה נאפית בתבניות מאפינס אישיות.

 

מרכיבים:

  • חומרים לבצק:
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 25 גר' שמרי שמרית
  • 100 גר מרגרינה/ חמאה רכה
  • 1 כוס מים / חלב פושרים
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • חומרים לסירופ:
  • 5 כוסות מים
  • 2 1/2 כוסות סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף תמצית רום
  • חומרים לקצפת ולדובדבנים:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
  • 5 כפות סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 16_18 דובדבנים מסוכרים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. אופן הכנת הבצק:
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ושמרית.
  3. מוסיפים את המים, ביצים, המרגרינה הרכה, סוכר ומלח ומערבבים במשך דקה לאיחוד.
  4. מגבירים מהירות לבינוני ומעבדים עוד 2- 3 דק', עד לקבלת בלילה רכה חלקה ומבריקה.
  5. מניחים להתפחה כ 40 דק עד להכפלת הנפח.
  6. ממלאים עד 1/2 מגובה התבנית האישית. ממלאים כך את כל שאר התבניות
  7. אופים ב 180 מעלות, 15-20 דקות עד להזהבה. מצננים מעט ומשחררים מהתבניות.
  8. להכנת הסירופ:
  9. מרתיחים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב 15 דק עד לקבלת רוטב סמיך.
  10. מקררים מעט.
  11. יוצקים בנדיבות מהסירופ מעל כל סברינה, ממתינים שייספג היטב בעוגה.
  12. הכנת קצפת:
  13. בקערת מערבל מניחים את כל מרכיבי הקצפת, מקציפים 1-2 דקות
  14. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר הרצוי.
  15. מזלפים מעל הסברינות שהתייצבו והתקררו מעט.
  16. מקשטים עם דובדבן מעל הקצפת.
  17. ניתן גם לזלף, בגירסת הסברינה החלבית, איבת חלב לתוך הסברינה לפני זילוף הקצפת.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.