מתכון: עוגיות אלפחורס נימוחות

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.

(כ- 15 עוגיות אלפחורס)

 

מרכיבים:

  • 300 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 3 כוסות קורנפלור
  • 1/4 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות חלב
  • 1 שקית א. אפייה
  • למילוי וציפוי:
  • 100 גר' ריבת חלב איכותית
  • 50 גר' קוקוס

הוראות הכנה:

  1. בקערה מקציפים את החמאה והסוכר 2 דקות.
  2. מוסיפים לקערה את הקורנפלור וקמח, ומערבבים לקבלת בצק פירורי מעט.
  3. מפרידים את הביצים מהחלבונים (ניתן להשתמש בחלבונים למתכונים אחרים, החלבונים נשמרים לפחות 3 ימים בקירור),
  4. מוסיפים את החלמונים בלבד לתערובת הבצק
  5. מוסיפים גם את התמצית וניל והחלב.
  6. מעבדים עוד 2-3 דקות בלבד, לקבלת בצק רך ויציב
  7. אם הבצק דביק, ניתן להוסיף עוד מעט קורנפלור או קמח.
  8. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
  9. על משטח מקומח מעט, מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 1 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 5-4 ס"מ, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  10. אופים בחום 180 מעלות, 6 דקות בלבד. מוציאים מהתנור.
  11. למילוי:
  12. בעזרת כפית, בעדינות (העוגיות שבירות), מורחים ריבת חלב על פני צידן החלק של העוגיות, מצמידים שתי עוגיות אחת לשנייה, לקבלת עוגיות "סנדוויץ"
  13. בנוסף, מורחים את הריבת חלב מסביב לעוגיית האלפחורס, טובלים בקוקוס, העוגיות מוכנות להגשה.
  14. לבריאות!

1 תגובה

  • נטלי -

    במצרכים רשום אבקת אפייה אבל במתכון זה לא מופיע

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.