עוגת שוקולד ופירורים קלילה
מערכת אור חיה לייב -
כ׳ באב תשע״ו
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפיה: 15 דקות
דרגת קושי: נמוכה
מרכיבים:
-
חומרים לבצק:
-
6 כוסות קמח
-
3 ביצים
-
1 וחצי כוסות שמן
-
כוס סוכר
-
אבקת אפייה
-
סוכר וניל
-
3/4 כוס מים
-
חומרים למלית השוקולד:
-
250 גר' שוקולד מריר
-
כף קקאו
-
כוס סוכר
-
1/2 כוס מים
-
3 ביצים
הוראות הכנה:
-
מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ומעבדים לקבלת בצק פירורים תחילה
-
ממשיכים ללוש רק עד לקבלת בצק אחיד. מפרישים כוס וחצי מהבצק ושומרים בצד
-
משטחים את הבצק בתבנית, מחוררים את הבצק במזלג ע"מ שלא יתפח, מניחים בצד
-
משטחים את הבצק בתבנית, מחוררים את הבצק במזלג ע"מ שלא יתפח, מניחים בצד
-
אופן הכנת המילוי:
-
מרתיחים על הגז את המים עם הסוכר, מוסיפים את השוקולד מחולק לקוביות , ואת הקקאו ובוחשים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
-
מסירים מהאש, מוסיפים 3 ביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים היטב.
-
שופכים את קרם השוקולד על הבצק. מפזרים מעל את פירורי הבצק שהנחנו בצד.
-
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, לרבע שעה בדיוק!
-
העוגה צריכה לצאת מהתנור כשהיא יציבה אך לא יבשה.
אולי יעניין אותך גם...
מערכת אור חיה לייב
כ״ט בתשרי תשע״ח
מערכת אור חיה לייב
י״ח באב תשע״ז
מערכת אור חיה לייב
כ״ה בשבט תשע״ז
מערכת אור חיה לייב
ד׳ בתשרי תשע״ז