מושקע: פטיפור כיפת מוס שוקולד לבן על בסיס עוגיית חלבה ופקאן

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-873574555.

כ- 20 יח’ פטיפורים

מרכיבים:

  • לכיפת המוס:
  • 1 מיכל ריצ' להקצפה 250 מ"ל
  • 3 ביצים שלמות
  • 1 סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 200 גר' שוקולד לבן מומס
  • שק זילף עם צנתר חלק
  • לעוגיות:
  • 100 גר' סוכר
  • 150 גר' חמאה רכה
  • 300 גר' קמח מנופה
  • 100 גר' חלבה מפוררת, בטעם קפה
  • 50 גר ' פקאן מתוק גרוס
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס חלב סויה בטעם וניל

הוראות הכנה:

  1. לכיפת המוס:
  2. מקציפים בקערת המיקסר את הריצ' ביחד עם הביצים השלמות, סוכר וניל והסוכר, עד לקבלת קציפה יציבה ורכה.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים יחד בתנועות עטיפה עדינות.
  4. מעבירים לשק זילוף את המוס, וממלאים בשקעים שבתבנית סיליקון דגם כיפה.
  5. אפשרי גם בתבנית סיליקון דגם אחר/ בתבנית אפייה רגילה.
  6. מקפיאים.
  7. להכנת העוגיות:
  8. מערבבים בקערת מיקסר או ביד, את הרכיבים הנ"ל לקבלת בצק אחיד וגמיש. מצננים במקרר כעשרים דקות.
  9. על משטח עבודה מרדדים את עלה בצק, וקורצים עיגולים בקוטר המתאים לקוטר כיפת המוס. ניתן גם לקרוץ פרחים קטנים מהבצק לקישוט המוס.
  10. אופים כ 10 ד' , 200 מעלות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור.
  11. להרכבת המנה:
  12. על צלחת הגשה, מניחים עוגייה אחת, ומורחים מעליה ממרח כלשהו, (שוקולד או ריבה) מניחים מעליה עוגייה נוספת, מורחים שכבה נוספת מהממרח, ומעל מניחים את כיפת המוס בצורה יציבה.
  13. ניתן לקשט בסירופ מייפל, תלתלי חלבה, שוקולד מגורר , שבבי שקדים וכו'.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.