צ’וקור – בורקס שבלולי טעים במילוי גבינות

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בצק עלים מופשר
  • חצי ק"ג גבינה לבנה 9%
  • 100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 1 תפוח אדמה גדול מבושל ומעוך
  • 1 ביצה
  • לתיבול:
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לציפוי:
  • 1 חלמון ביצה, 1 כף שמן, שומשום

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות)
  3. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל – 10 חלקים . מרדדים כל חלק לעלה מלבני מאורך בגודל 15X10 ס"מ.
  4. שמים לאורכו של המלבן מעט מהמלית, מגלגלים לגליל וסוגרים היטב בקצוות. מכינים כך את יתר ריבועי הבצק.
  5. טורפים את החלמון עם השמן ומברישים את שבלולי הבצק.
  6. מניחים בתבנית ואופים כ – 40 דק' עד להזהבת המאפה.
  7. מגישים חם. לבריאות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.