באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים.
מתכון לשבת: פאי אגוזים ופקאן בקרמל
מרכיבים:
- לבצק:
- 1 תבנית פאי קוטר 28 ס"מ
- 2 כוסות קמח (280 גר')
- 100 גר' חמאה או מרגרינה
- 1 ביצה
- 50 גר' אבקת סוכר
- 2 כפות מים
- למלית:
- 150 גר' אגוזי פקאן מסוכר
- 150 גר' אגוזי מלך
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 2 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
- 1 מיכל קצפת חלבית או פרווה לבישול או 250 מ"ל ריצ' קפה
- 2 כפות מים
הוראות הכנה:
- הכנת הבצק:
- מכניסים את חומרי הבצק , מלבד הביצה למעבד מזון. מעבדים עד שמתקבלים פירורים אחידים.
- מוסיפים את הביצה והמים וממשיכים לעבד עד שהבצק אחיד.
- מכסים את הבצק ומאחסנים אותו במקרר לצינון במשך כ – 30 דקות.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ.
- משטחים את הבצק בעדינות בתבנית כולל בדפנות, מסירים את עודפי הבצק ומאחסנים במקרר עד שמסיימים את הכנת המלית.
- הכנת המלית:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות.
- מפזרים את הסוכר במחבת כבדה על אש בינונית, ומתיכים אותו לקרמל.
- יוצקים פנימה את הקצפת, בזהירות ובהדרגה – הקרמל יתסוס מאד בתחילת התהליך.
- מוסיפים את החמאה או המרגרינה ונותנים לכל התערובת לרתוח ולתסוס.
- מערבבים מידי פעם עד שהכל מאחד.
- מרכיבים ואופים:
- יוצקים את המלית אופן שווה על בסיס הבצק.
- מסדרים את האגוזים שורה אחת פקאן והשנייה אגוזי מלך
- ואופים בתנור במשך 20 דקות או עד שהבצק משחים קלות.
- מוציאים, מצננים ומגישים
- לבריאות!