מתכון לשבת: צלי עוף בשמן זית סילאן ופקעות שומר

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


רגע לפני שהשומר נעלם מהמדפים מגישה רחל בן עוזיאל מתכון טעים וקליל לצלי עוף בשמן זית סילאן ופקעות שומר.

מרכיבים:

  • 6 יח' ירכיים עוף מנוקות מנוצות ושומן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/2 כוס מים
  • 8 שיני שום שלמות, עם הקליפה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • 3 יח' בטטה גודל בינוני, קלופות ופרוסות
  • 1 יח' פקעת שומר

הוראות הכנה:

  1. בקערה מניחים את ירכיי העוף, מעליהם יוצקים את השמן זית, סילאן, מים והתבלינים
  2. "מעסים" מעט את התבלינים, הרוטב וירכיי העוף, ע"מ שהרוטב יחלחל באופן אחיד לכל חלקי העוף.
  3. מניחים לספיגת טעמים כעשרים דקות.
  4. מפרידים את עלי השומר ומשרים בקערה עם מי סבון 3 דק', שוטפים היטב ומסננים.
  5. בתבנית, מניחים את פרוסות הבטטה, עלי השומר ושיני השום.
  6. מוסיפים גם את ירכיי העוף והמשרה לתבנית.
  7. אופים ב 180מעלות כ – 40 דק', עד להזהבה, ללא מכסה. מוסיפים לאפות עוד 10 דק' במידה והעוף עדיין לא הזהיב.
  8. מעבירים לצלחת הגשה בלווי הירקות הצלויים ומגישים.
  9. הערה: במידה והנוזלים התאדו בתבנית במהלך האפייה, ניתן להוסיף מים לפי הצורך.
  10. לבריאות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.