פטיפור טופי ואגוזי לוז מפנק
מערכת אור חיה לייב -
י״ז באב תשע״ו
זמן הכנה: 60 דקות
זמן בישול/אפיה: 15 דקות
דרגת קושי: קשה
מרכיבים:
-
לשכבת הבצק:
-
1/2 1 כוסות קמח
-
100 גר' מרגרינה רכה
-
50 גר' סוכר חום
-
2 כפות שקדים מולבנים גרוסים
-
3-4 כפות מים
-
לשכבת הטופי:
-
25 גר' מרגרינה רכה
-
1 כוס סוכר לבן
-
קורט מלח
-
4 כפות סירופ תירס / גלוקוזוה
-
2 כפות מים
-
1 מיכל שמנת להקצפה מוקצפת עם חב' פודינג ווניל
-
150 גר' אגוזי לוז או פקאן קלויים שבורים
-
לציפוי השוקולד:
-
300 גר' שוקולד מריר מומס
הוראות הכנה:
-
משמנים תבנית מלבנית בגודל 30X20
-
מעבדים בקערה או במעבר מזון את הקמח, חמאה, סוכר ושקדים עד לקבלת בצק פירורים.
-
מוסיפים את המים ומעבדים לבצק אחיד.
-
משטחים בתבנית. מחוררים במזלג ומניחים בהקפאה כ 10 דקות.
-
אופים בתנור ב-180 מעלות כ- 15 דק' עד הזהבה.
-
מוציאים ומצננים לחלוטין.
-
אופן הכנת הטופי:
-
מניחים בסיר כל המרכיבים פרט לקצפת.
-
מחממים ובוחשים בהתמדה עד אשר התערובת המבעבעת הופכת לקרמל זהוב וסמיך.
-
בוחשים פנימה את האגוזים. מצננים לחלוטין.
-
מוסיפים את הקצפת לתערובת הטופי ומערבבים בתנועות עטיפה לקבלת קרם טופי.
-
משטחים את הקרם על הבצק האפוי בצורה אחידה ומקפיאים שעה.
-
מוציאים מההקפאה ומצפים בשוקולד המומס. מצננים שוב
-
מניחים על משטח עבודה וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.
-
אפשר לשמור עד שבוע בכלי אטום.
-
לבריאות!
אולי יעניין אותך גם...
מערכת אור חיה לייב
י״א באדר ב׳ תשע״ט
מערכת אור חיה לייב
כ׳ בטבת תשע״ח
מערכת אור חיה לייב
כ״ו במרחשוון תשע״ח
מערכת אור חיה לייב
כ״ג בניסן תשע״ז