פטיפור שוקולד שחור לבן

מרכיבים:

  • לקלתית:
  • 1 כוס קמח (150 גר')
  • 3/4 כוס אבקת קקאו
  • 3/4 כוס סולת
  • 100 גר' סוכר
  • 200 גר' מרגרינה / חמאה
  • תבנית קוטר 26
  • למלית:
  • 400 גר' שוקולד מריר
  • 75 גר' מרגרינה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים טרופות
  • 6 כפות ליקר / ברנדי
  • לציפוי:
  • 250 גר' עוגיות פתי בר מפוררות
  • 100 גר' אגוזי פקאן גרוס גס
  • 100 מ"ל חלב סויה

הוראות הכנה:

  1. לקלתית:
  2. מעבדים את חומרי הקלתית במעבד מזון במצב פולסים, עד לקבלת מרקם פירורי.
  3. מרפדים בתבנית משומנת ומקררים במשך חצי שעה.
  4. מחממים תנור ל160 מעלות ואופים כ- 15 דק' רק עד שהבצק מתייצב, מצננים.
  5. למלית:
  6. ממיסים בסיר את השוקולד, מרגרינה וסוכר ומערבבים לתערובת אחידה.
  7. מסירים מהאש ומוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב. מוסיפים ליקר ומערבבים.
  8. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  9. מוסיפים את המלית על הקלתית האפויה חלקית וממשיכים לאפות עוד 8 דק' להתייצבות המלית.
  10. מצננים היטב במקרר.
  11. לציפוי:
  12. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי לתערובת סמיכה ודביקה, כעין בצק. מקררים מעט.
  13. מרדדים את ה"בצק" על נייר אפייה בהתאם למידות העוגה. מניחים על העוגה ומקררים.
  14. בעזרת חותכן יוצרים עיגולים קטנים ומקשטים.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.