קינוח לשבת: אגס ביין על בסיס עלי סיגר

קינוח מיוחד ומפתיע שישדרג לכם את שולחן השבת מאת רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים.

מרכיבים:

  • לאגס ביין:
  • 1 קג' אגסים
  • 1 כוס יין
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כפית ציפורן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לתחתית עלה לסיגר:
  • 10 יח' עלי סיגר
  • שמן לטיגון עמוק+ מצקת
  • לקרם שוקולד:
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות דבש
  • 1 ביצה

הוראות הכנה:

  1. לאגס ביין:
  2. קולפים את האגסים ומשאירים את העוקץ
  3. בסיר קטן מניחים את היין, מים והתבלינים. מבשלים 10 דק' על להבה בינונית
  4. מוסיפים את האגס הקלוף וממשיכים לבשל עוד 15 דק'
  5. מסירים מהאש, מסננים את האגסים מהרוטב, ומניחים להצטנן מעט
  6. לתחתית:
  7. לקבלת צורת צלוחית מעלה סיגר, אנו משתמשים בשמן חם ומצקת. העבודה בשלב זה דורשת זריזות פעולה.
  8. מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון עמוק עד למעלות חום גבוהות . כאשר השמן חם, מניחים עלה סיגר על השמן, בשלב זה העלה צף כשהוא שטוח על גבי השמן שבסיר, "דוחפים" במרכז העלה סיגר את המצקת כלפי מטה, משהים שתי שניות עד לקבלת צורת צלוחית שנוצרה מ"דחיפת" המצקת כלפי תחתית הסיר, מפרידים את המצקת מהצלוחית שבסיר השמן, ומוציאים בזריזות מהסיר, בשלב בו הצלוחית מקבלת גוון זהוב.
  9. לקרם השוקלד:
  10. בסיר קטן , על גבי להבה נמוכה, ממיסים את השוקולד יחד עם המים , בוחשים עד להמסה מלאה. . מ
  11. מוסיפים את התמצית וניל, דבש ומסירים מהאש
  12. מוסיפים תוך בחישה נמרצת את הביצה ומבליעים ברוטב השוקולד
  13. להרכבת המנה:
  14. מניחים צלוחית מהעלה סיגר שהכנו, על צלחת הגשה אישית, ממלאים בכף מהרוטב שוקולד. מניחים במרכז הרוטב את האגס המבושל ביין. מגישים.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.