קינוח: עוגת גבינה עם קרם קפה ורוטב קרמל

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050–87357455

 

מרכיבים:

  • 750 גר' גבינה לבנה 9%
  • 5 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 10 כפות קמח מנופה
  • 70 גר' חמאה מרוככת
  • 1 כוס נטיפי שוקולד צ'פס
  • לקרם קפה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (חלבית) להקצפה
  • 2 כפות אבקת קפה נמס
  • 1 כף אבקת קקאו
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 50 גר' שבבי שקדים מולבנים
  • לרוטב קרמל:
  • 1כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים

הוראות הכנה:

  1. לעוגת הגבינה:
  2. שמים בקערת המערבל את חומרי בצק הגבינה, חוץ מנטיפי השוקולד, ומערבלים לעיסה אחידה וחלקה.
  3. שוטחים את העיסה בתבנית, מפזרים עליה את נטיפי השוקולד, ודוחסים אותם קלות אל העיסה בעזרת כף.
  4. אופים כ – 30 דקות בחום 200-180 מעלות.
  5. משאירים בתנור עוד כשעה לאחר האפייה.
  6. לקרם קפה:
  7. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקרם ומקציפים לקצף יציב.
  8. מעבירים שקית זילוף עם צנתר גדול בצורת כוכב.
  9. לרוטב קרמל:
  10. שמים בסיר כבד את הסוכר והמים ומערבבים על אש בינונית רק עד לסף רתיחה.
  11. ממשיכים לבשל ללא בחישה עד שהסוכר משחים ומשנה צבעו לזהוב קרמל.
  12. מסירים מהאש
  13. מרכיבים את המנה:
  14. בעזרת חותכן עלה, יוצרים כעין עלי פרח על צלחת הגשה.
  15. מזלפים בקצה ה"עלים" את הקצפת קפה, ובין העוגות, בעזרת קצה של כפית ברזל, יוצקים מעט מרוטב הקראמל על הצלחת
  16. לאחר שהתקרר, ניתן להוסיף תלתלי חלבה, או שקדים וכדו' מעל הרוטב קראמל.
  17. לבריאות

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.