באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745555.
מתכון: טורט תפוזים בציפוי גנאש שוקולד
מרכיבים:
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל / סוכר וניל
- 1/2 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- קליפה מגוררת מ – 2 תפוזים
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות קמח מנופה
- 10 גר' א. אפייה
- 100 גר' שוקולד מריר קצוץ דק
- לציפוי:
- 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
- 1 מיכל שמנת פרווה להקצפה (120 מ"ל)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית עגולה קוטר 28
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, מיץ תפוזים, קליפת תפוזים ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
- מוסיפים קמח וא. אפייה וטורפים עד שמתקלת בלילה אחידה
- מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בתערובת
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 40 ד' או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
- לציפוי:
- ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד עם השמנת, עד שהתערובת אחידה.
- מצננים מעט בטמפרטורת החדר ויוצקים על העוגה. מקשטים בקליפות תפוז ומגישים.