מוס שוקולד אגוזים ונוגט על טורט קוקוס

מרכיבים:

  • לשכבת הבסיס לעוגת הקוקוס:
  • חצי כוס קמח
  • חצי כוס סוכר
  • 4 ביצים מופרדות
  • 4 כפות שמן
  • 1/2 כוס קוקוס
  • לשכבת הבסיס למוס:
  • 1 כף קפה נמס
  • 1 מיכל שמנת להקצפה
  • 2 כפות גדושות פודינג בטעם שוקולד
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 100 גר' שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות אבקת נוגט (או הממרח)
  • 100 גר' אגוזי מלך טחונים
  • 1 כף ליקר אמרטו (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. שכבת הבסיס:
  2. מחממים תנור ל 180 מעלות
  3. מקציפים את החלבונים
  4. מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב וגמיש
  5. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים לסירוגין מהקמח והשמן עד שייבלע לגמרי בקצף
  6. מוסיפים את הקוקוס וחלמוני הביצים בעדינות ובתנועות עטיפה
  7. מעבירים לתבנית מתאימה ואופים כעשרים דקות בלבד , או עד להזהבת העוגה
  8. מניחים להצטנן
  9. לשכבת המוס:
  10. מקציפים את השמנת עם הפודינג וסוכר לקצפת יציבה
  11. ממיסים את השוקולד עם השמן מקררים מעט
  12. מוסיפים לקצפת את השוקולד מומס, אגוזים, קפה נמס וליקר ומערבבים בתנועות עטיפה עדינות.
  13. להרכבת המנה:
  14. מרפדים את פנים הדופן של רינג קוטר 4 ס"מ , בנייר אפייה , כאשר גובה הנייר גבוה מדופן הרינג (על מנת שנוכל לחלץ מאוחר יותר את המוס הקפוא מהרינג)
  15. בעזרת כף, ממלאים את הרינג במוס השוקולד ומקפיאים- כך מכינים את כל הרינגים. ניתן גם למלא כוס קרטון חד פעמית במוס , להקפיא ואח"כ לחלץ את המוס מהכוס
  16. קורצים מעוגת הקוקוס, עיגול המתאים בקוטרו לקוטר הרינג.
  17. מורחים במעט ריבה או ממרח כל שהוא כדי שהמוס יידבק בקלות על הבסיס.
  18. מחלצים את המוס הקפוא מהרינג, מניחים את המוס על בסיס הטורט , מקשטים בקוקוס קלוי.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.