מתכון: נתחי כבד צלוי ובצלצלי שאלוט ביין

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


מתאים ל-4 סועדים

מרכיבים:

  • 1/2 ק"ג כבד עוף טרי
  • 3 יח' בצלי שאלוט שלמים
  • 2 כפות שמן
  • 4 כפות יין אדום יבש
  • 1 כוס אפונה עדינה קפואה
  • 1/4 כוס מים
  • תיבול - מלח, פלפל שחור גרוס, מעט רוזמרין

הוראות הכנה:

  1. ממליחים את נתחי הכבד מכל צדדיו, מעבירים לרשת המיועדת לצליית כבד וצולים ע"ג אש גלויה מכל הצדדים, מסירים מהאש
  2. למחבת רחבה, יוצקים את השמן, מוסיפים את היין, נתחי הכבד, הבצלים והתבלינים ומקפיצים כשתי דקות, מוסיפים את האפונה והמים , מנמיכים מעט את האש ומבשלים כחמש דקות נוספות ללא מכסה.
  3. על צלחת הגשה, מסדרים את נתחי הכבד והאפונה כתוספת. ניתן להגיש בלווי סלט חציל על האש.
  4. לבריאות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.