כ-30 יחידות
פטיפור טופי ואגוזי לוז מפנק
מרכיבים:
- לשכבת הבצק:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 100 גר' מרגרינה רכה
- 50 גר' סוכר חום
- 2 כפות שקדים מולבנים גרוסים
- 3-4 כפות מים
- לשכבת הטופי:
- 25 גר' מרגרינה רכה
- 1 כוס סוכר לבן
- קורט מלח
- 4 כפות סירופ תירס / גלוקוזוה
- 2 כפות מים
- 1 מיכל שמנת להקצפה מוקצפת עם חב' פודינג ווניל
- 150 גר' אגוזי לוז או פקאן קלויים שבורים
- לציפוי השוקולד:
- 300 גר' שוקולד מריר מומס
הוראות הכנה:
- משמנים תבנית מלבנית בגודל 30X20
- מעבדים בקערה או במעבר מזון את הקמח, חמאה, סוכר ושקדים עד לקבלת בצק פירורים.
- מוסיפים את המים ומעבדים לבצק אחיד.
- משטחים בתבנית. מחוררים במזלג ומניחים בהקפאה כ 10 דקות.
- אופים בתנור ב-180 מעלות כ- 15 דק' עד הזהבה.
- מוציאים ומצננים לחלוטין.
- אופן הכנת הטופי:
- מניחים בסיר כל המרכיבים פרט לקצפת.
- מחממים ובוחשים בהתמדה עד אשר התערובת המבעבעת הופכת לקרמל זהוב וסמיך.
- בוחשים פנימה את האגוזים. מצננים לחלוטין.
- מוסיפים את הקצפת לתערובת הטופי ומערבבים בתנועות עטיפה לקבלת קרם טופי.
- משטחים את הקרם על הבצק האפוי בצורה אחידה ומקפיאים שעה.
- מוציאים מההקפאה ומצפים בשוקולד המומס. מצננים שוב
- מניחים על משטח עבודה וחותכים לקוביות בגודל הרצוי.
- אפשר לשמור עד שבוע בכלי אטום.
- לבריאות!