קינוח מושלם: מאפה פילאס בציפוי קרם שוקולד וניל תות

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.

8 מנות אישיות, פרווה.

מרכיבים:

  • לבסיס:
  • 1/2 ק"ג בצק פילאס מרודד
  • 5 כפות ריבת משמש איכותית
  • 5 כפות מים
  • לקרמים:
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף ליקר שקדים אמרטו (לא חובה)
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות סוכר
  • קרם נוסף:
  • 100 גר' שוקולד מריר מומס
  • 1 כפית א. קפה נמס
  • 1 כפית קקאו
  • קרם נוסף:
  • 4 כפות מחית מתותים קפואים
  • 1 כף צבע מאכל אדום

הוראות הכנה:

  1. מתחילים באפיית ריבועי הבצק.
  2. על משטח עבודה מניחים את העלה בצק המרודד, מחלקים לריבועים במידות 4*5 ס"מ.
  3. מניחים את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווח ביניהם.
  4. אופים בחום 200 מעלות כ- 15 דק', רק עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומעבירים למשטח עבודה.
  5. בכוס קטנה ממיסים את ריבת המישמש עם המים החמים ובוחשים.
  6. להכנת הקרם:
  7. מקציפים בקערת מיקסר את השמנת, פודינג, סוכר, תמצית וניל, ביצה וליקר השקדים עד לקבלת קרם סמיך.
  8. מחלקים את הקרם באופן שווה ל 3 קערות.
  9. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד המומס (בטמפ' החדר ולא כאשר הוא חם עדיין), א. קפה נמס והקקאו ומערבבים בתנועות עטיפה. טועמים ומוסיפים כף אחת סוכר במידה ונדרש. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק או כוכב.
  10. לקערה שנייה מוסיפים את מחית התות והצבע מאכל ומערבבים בעדינות. טועמים ומוסיפים כף סוכר במידה ונדרש. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק או כוכב.
  11. בקערה השלישית משאירים קרם הוניל כמות שהוא. מעבירים לשק זילוף עם צנתר מתאים.
  12. מרכיבים את המנה:
  13. מברישים את ריבועי הפילאס שאפינו בריבת המשמש.
  14. מזלפים את הקרם שוקולד תחילה בצד אחד של המאפה, מזלפים בשורה שנייה את הקרם הווניל, לבסוף מזלפים את הקרם תות. בין 3 השורות ניתן לפזר אגוזי מלך קצוצים.
  15. מעבירים לצלחת הגשה, ניתן לזלף בבסיס צלחת ההגשה שוקולד מומס ולהניח מעל את המאפה.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.