מתכון לפורים: פרלין שוקולד על בסיס עוגיית פלורנטין

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


ממתק המתאים למשלוח מנות /  להגשה בסוף סעודת פורים.

מתאים לכ – 25 יח’ עוגיות בסיס, קוטר 5 ס”מ.

 

מרכיבים:

  • לבסיס פלורנטין:
  • 170 גר' סוכר
  • 55 גר' דבש
  • 55 מ"ל ריצ'
  • 60 גר' מרגרינה
  • 200 גר' שומשום
  • 70 גר' קמח
  • 1 כף קקאו
  • תבנית סיליקון שקע עגול שטוח קוטר 5 ס"מ
  • לפרלין שוקולד:
  • 200 גר' שוקולד מריר משובח
  • 100 גר' חמאת בוטנים
  • 50 גר' בוטנים קלויים קצוצים
  • 2 כפות דבש
  • תבנית פרלינים בצורה הרצויה (לפרלינים, מומלץ יותר תבניות מפלסטיק שקוף על פני הסליקון)

הוראות הכנה:

  1. ממיסים על אש נמוכה סוכר, דבש, ריצ' ומרגרינה (רק עד להמסה), מכבים את האש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  2. ממלאים כפית מהתערובת בכל כל שקע שבתבנית.
  3. אופים כ – 8 עד 10 דק' ב 200 מעלות, מוציאים מהתנור. מניחים מעט להתקרר ומחלצים מהתבנית.
  4. לפרלין שוקולד:
  5. בסיר קטן, ע"ג להבה בינונית עד נמוכה, ממיסים בעדינות את מרכיבי הפרלין. ממלאים בשקעי הפרלינים מתערובת המילוי עד כ- 2 מ"מ לפני הסוף, מנערים. ממתינים עד להתייצבות.
  6. ממיסים מעט שוקולד צמקאו ( 5 גר') בבן מארי או במיקרוגל. ממלאים מעט מהצמקאו המומס מעל המילוי. מנערים , משטחים ומנקים את פני התבנית בעזרת ספטולה. מקפיאים.
  7. בצלחת הגשה או באריזה מתאימה אחרת, מניחים עוגיית פלורנטין , עליה מניחים בצד פרלין שוקולד, מזלפים לצד פרלין השוקולד תלולית קצפת אוכמניות. מרכיבים כך את שאר העוגיות.
  8. נשמר במקרר מצוין כשבוע.

1 תגובה

  • גיטי ברזל -

    אנסה
    מקוה שיצא טוב
    אשמח למתוכנים במייל

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.