מתכון לפורים: פרלין שוקולד על בסיס עוגיית פלורנטין

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת "ריח ניחוח" – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


ממתק המתאים למשלוח מנות /  להגשה בסוף סעודת פורים.

מתאים לכ – 25 יח' עוגיות בסיס, קוטר 5 ס"מ.

 

מרכיבים:

  • לבסיס פלורנטין:
  • 170 גר' סוכר
  • 55 גר' דבש
  • 55 מ"ל ריצ'
  • 60 גר' מרגרינה
  • 200 גר' שומשום
  • 70 גר' קמח
  • 1 כף קקאו
  • תבנית סיליקון שקע עגול שטוח קוטר 5 ס"מ
  • לפרלין שוקולד:
  • 200 גר' שוקולד מריר משובח
  • 100 גר' חמאת בוטנים
  • 50 גר' בוטנים קלויים קצוצים
  • 2 כפות דבש
  • תבנית פרלינים בצורה הרצויה (לפרלינים, מומלץ יותר תבניות מפלסטיק שקוף על פני הסליקון)

הוראות הכנה:

  1. ממיסים על אש נמוכה סוכר, דבש, ריצ' ומרגרינה (רק עד להמסה), מכבים את האש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  2. ממלאים כפית מהתערובת בכל כל שקע שבתבנית.
  3. אופים כ – 8 עד 10 דק' ב 200 מעלות, מוציאים מהתנור. מניחים מעט להתקרר ומחלצים מהתבנית.
  4. לפרלין שוקולד:
  5. בסיר קטן, ע"ג להבה בינונית עד נמוכה, ממיסים בעדינות את מרכיבי הפרלין. ממלאים בשקעי הפרלינים מתערובת המילוי עד כ- 2 מ"מ לפני הסוף, מנערים. ממתינים עד להתייצבות.
  6. ממיסים מעט שוקולד צמקאו ( 5 גר') בבן מארי או במיקרוגל. ממלאים מעט מהצמקאו המומס מעל המילוי. מנערים , משטחים ומנקים את פני התבנית בעזרת ספטולה. מקפיאים.
  7. בצלחת הגשה או באריזה מתאימה אחרת, מניחים עוגיית פלורנטין , עליה מניחים בצד פרלין שוקולד, מזלפים לצד פרלין השוקולד תלולית קצפת אוכמניות. מרכיבים כך את שאר העוגיות.
  8. נשמר במקרר מצוין כשבוע.

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.