צ’וקור – בורקס שבלולי טעים במילוי גבינות
מערכת אור חיה לייב -
ה׳ באב תשע״ו
זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפיה: 40 דקות
דרגת קושי: נמוכה
מרכיבים:
-
1 ק"ג בצק עלים מופשר
-
חצי ק"ג גבינה לבנה 9%
-
100 גרם גבינה מלוחה מפוררת
-
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
-
1 תפוח אדמה גדול מבושל ומעוך
-
1 ביצה
-
לתיבול:
-
מלח, פלפל שחור גרוס
-
לציפוי:
-
1 חלמון ביצה, 1 כף שמן, שומשום
הוראות הכנה:
-
מערבבים את כל מרכיבי המילוי בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
-
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות)
-
על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל – 10 חלקים . מרדדים כל חלק לעלה מלבני מאורך בגודל 15X10 ס"מ.
-
שמים לאורכו של המלבן מעט מהמלית, מגלגלים לגליל וסוגרים היטב בקצוות. מכינים כך את יתר ריבועי הבצק.
-
טורפים את החלמון עם השמן ומברישים את שבלולי הבצק.
-
מניחים בתבנית ואופים כ – 40 דק' עד להזהבת המאפה.
-
מגישים חם. לבריאות!
אולי יעניין אותך גם...
מערכת אור חיה לייב
ט׳ בתמוז תשע״ז
מערכת אור חיה לייב
כ״ה באלול תשע״ו
מערכת אור חיה לייב
כ׳ באב תשע״ו