מתכון לשבת: סלט עדשים, טונה וירקות

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


ניתן להגיש חם או קר | מתאים ל 8-10 מנות

 

מרכיבים:

  • 300 גר' עדשים כהות (לאחר בדיקה)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 כוסות מים
  • מלח, פלפל שחור, 1/2 כפית כמון
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 150 גר' נתחי טונה בשמן, מסונן
  • 150 גר' פרחי ברוקולי קפוא

הוראות הכנה:

  1. בקערה משרים את העדשים במים למשך חצי שעה. מסננים.
  2. לסיר קטן יוצקים את שמן הזית ומטגנים את הבצל והגמבה, על גבי להבה בינונית עד נמוכה, כשתי דקות.
  3. מוסיפים את השום הכתוש, ממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כדקה.
  4. מוסיפים את העדשים, מים, תבלינים ופטרוזיליה ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כ- 30 ד' ע"ג להבה בינונית עד נמוכה, עד להתרככות קלה של העדשים.
  5. בישול יתר ירככך מידי את העדשים. מסירים מהאש. מסננים קלות מהנוזלים שנותרו ומעבירים לקערת הגשה.
  6. בקערה נפרדת חולטים את פרחי הברוקולי כ- 5 דק' במים חמים. מסננים מהמים. חותכים לקוביות ומשאירים 3 פרחים לקישוט.
  7. מוסיפים את קוביות הברוקולי ונתחי הטונה לקערה עם העדשים המבושלות, מערבבים בעדינות.
  8. טועמים ומתקנים תיבול במידה ונדרש.
  9. מגישים. לבריאות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.