המתכון המושלם ללחמניות מקמח מלא

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.

 מתאים ל- 25 לחמניות בגודל בינוני / 20 לחמניות גדולות

מרכיבים:

  • 2 ק"ג קמח מלא 70%
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 10 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 5 כוסות מים חמימים + 1/2 כוס מים לפי הצורך
  • 1 כוס שמן
  • למריחה:
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • שומשום

הוראות הכנה:

  1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים הפושרים, בתחילה 4 כוסות, ובהדרגה ולפי הצורך, מוסיפים עוד מים.
  4. מוסיפים את השמן ולשים 10 דק'. עד לקבלת בצק גמיש ורך.
  5. מחלקים את הבצק ל 20 חלקים שווים ויוצרים כדורים. מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, עם מרווח ביניהם
  6. בשלב זה מניחים להתפחה כשעה עד שעה וחצי במקום חמים, עד להכפלת נפח הכדורים.
  7. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  8. מכינים את התערובת למריחה: טורפים את הביצים עם השמן ומושחים את הלחמניות בתערובת.
  9. זורים שומשום. אופים את הלחמניות כ- 20 – 25 דקות, עד להשחמה יפה.
  10. שבת שלום!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.