מתכון: צלוחיות פילו במחית תפוחי אדמה ומקלוני ירקות

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-87357455.

מנה ראשונה שהכנתה מורכבת מכמה שלבים: אידוי התפו”א , אפיית צלוחיות הפילו, טיגון הירקות והרכבת המנה בסוף.

מתאים ל – 12 מנות

מרכיבים:

  • מחית התפו"א:
  • 3 תפו"א קלופים
  • מים לבישול
  • מלח, כף שמן
  • צלוחיות הפילו:
  • 4 דפי פילו מופשרים לפי הכללים המופיעים ע"ג האריזה
  • 4 כפות שמן
  • תבנית שקעים 12 יח' או 12 תבניות מאפינס ח"פ אישיות
  • מקלות הירקות:
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
  • 3 כפות שעועית ירוקה חתוכה
  • 1 בצל פרוס לרצועות
  • 1 בטטה חתוכה למקלות דקים
  • 6 כפות שמן לטיגון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  1. מחית התפו"א:
  2. מניחים את התפו"א בסיר עם מים עד כדי כיסויים
  3. מוסיפים מלח, ומבשלים עד לריכוך התפו"א.
  4. מסירים מהאש
  5. שופכים 3/4 מכמות המים שבסיר, מוסיפים כף שמן ומועכים בעזרת מועך פירה, למחית חלקה.
  6. צלוחיות הפילו:
  7. מחלקים את 4 דפי הפילו, כאשר הם אחד על גבי השני בדיוק, לשלשה חלקים שווים לרוחב
  8. גוזרים
  9. מניחים שוב אחד על גבי השני את כל רצועות הפילו הגזורות שקבלנו
  10. מחלקים שוב ל – 3 חלקים שווים וגוזרים.
  11. קבלנו מארבעה דפי פילו, כאשר הם גזורים, 36 עלים מלבניים/מרובעים של דפי פילו.
  12. מכינים צלחת עמוקה עם שמן. על משטח עבודה
  13. מברישים עלה במעט שמן בעזרת מברשת, מניחים עליו עלה נוסף בצורת אלכסונית לעלה הראשון, ומברישים גם אותו במעט שמן.
  14. מסיימים בעלה אחרון שמוסיפים על העלה השני, בצורה אלכסונית גם היא (אלכסונית לשכבה השנייה),
  15. ומברישים גם אותה במעט שמן
  16. נוצר לנו כעין צורת מגן דוד משלשת העלים.
  17. מכינים כך 12 קבוצות עלים שיוצרים כעין "מגן דוד"
  18. דוחסים אותם פנימה לתוך 12 שקעי התבנית.
  19. יש לשים לב, כי דפי הפילו נוטים להתייבש במהירות, לכן מומלץ לכסות במגבת רטובה מעט, את רצועות העלים שעדיין לא הברשנו בשמן ועדיין לא הוכנו לצורת צלוחית
  20. אופים בחום 180 מעלות בלבד, עד להזהבה קלה, כ- 5-7 דקות.
  21. מניחים להצטנן מעט ושולפים מהתבנית.
  22. מקלות הירקות:
  23. בסיר קטן עם מים רותחים, חולטים את השעועית הירוקה 10 דק' עד לריכוך חלקי בלבד. מסננים.
  24. למחבת רחבה יוצקים את השמן, מטגנים תחילה את הבצל על להבה בינונית עד נמוכה כחמש דקות,
  25. מוסיפים את רצועות הבטטה, ממשיכים לטגן עוד כ – 2 דקות תוך ערבוב
  26. מוסיפים את רצועות הפלפל הצהוב והאדום והשעועית הירוקה ומקפיצים כ- 2 דקות נוספות.
  27. מתבלים במלח ופלפל, מסירים מהאש.
  28. להרכבת המנה:
  29. ממלאים בכל צלוחית פילו, כף ממחית התפו"א, מקשטים במקלות הירקות המטוגנים.
  30. מגישים. לבריאות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.