מגזין שבועות: עוגת טירמיסו מושקעת בציפוי פירות יער

באדיבות: רחל בן עוזיאל – בעלת “ריח ניחוח” – שירותי קייטרינג ברמה גבוהה ללקוחות עסקיים ופרטיים 050-8735745.


עוגה עשירה של שכבות של בישקוטים שביניהם קרם בשני טעמים לרגל חג השבועות 

מרכיבים:

  • 24-30 יח' בישקוטים (20-250 גר')
  • 4 כפות אבקת קפה נמס מומסות בכוס מים חמים
  • תבנית אפייה מלבנית בגודל 24*28 ס"מ
  • לקרם שוקולד:
  • 1 מיכל שמנת צמחית להקצפה
  • 3 ביצים שלמות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1/2 כוס מים
  • לקרם וניל:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה חלבית להקצפה (38% שומן)
  • 250 גר' גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 2 ביצים שלמות
  • 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
  • 5 כפות סוכר
  • 5 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
  • לציפוי:
  • 1 כוס ריבת פירות יער
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 200 גר' פירות יער קפואים
  • 50 גר' אגוזי מלך גרוסים

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את אבקת הקפה נמס במים הרותחים ומעבירים לקערה בינונית רחבה.
  2. טובלים בכל פעם בישקוטי אחד בתערובת הקפה, עד שהוא ספוגי אך לא מתפורר.
  3. טובלים חצי מכמות הבישקוטים ומרפדים בה בצפיפות תחתית התבנית.
  4. מכינים את הקרם שוקולד:
  5. מקציפים את השמנת הצמחית עם הסוכר והביצים, 2-3 דק', עד לקבלת קצפת יציבה.
  6. בסיר קטן על גבי להבה נמוכה, ממיסים את השוקולד עם המים, תוך כדי ערבוב, עד להמסה מלאה.
  7. מצננים.
  8. מאחדים את תערובת השוקולד המומס שהתקרר, עם תערובת הקצפת, בתנועות עטיפה.
  9. מורחים את הקרם שוקולד על שכבת הבישקוטים שבתבנית, ומחליקים. שומרים במקרר.
  10. שמים בקערת המערבל את כל המרכיבים, פרט לגבינת שמנת.
  11. מקציפים כמה דקות, עד לקבלת מרקם יציב. מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים.
  12. טובלים את יתרת הבישקוטים במי הקפה, ועורכים שוב בשכבה אחידה על הקרם שוקולד.
  13. מורחים מעל את קרם וניל, מחליקים.
  14. מכינים את הציפוי:
  15. ממיסים את הריבה במים החמים. מקררים מעט.
  16. מעבירים לשקית זילוף עם פיה חלקה.
  17. מזלפים מעל הקרם וניל בתנועות חופשיות מהריבה המומסת. מקשטים עם פירות יער ושבבי אגוזים.
  18. שנזכה לקבלת התורה בשמחה ובפנימיות!

כתבי תגובה

כתובת המייל שלך לא תפורסם ולא תועבר לצד ג׳.